A Jászság első idei babája

Az újév első napján reggel fél kilenckor a Szent Erzsébet Kórház szülészetét is meglátogatta a gólya. Kármán Dániel, a család első gyermekeként 3500 grammal és 55 centivel természetes úton érkezett a nagyvilágba.

Dani, a terhesség ideje alatt mindvégig nagyon eleven pocaklakó volt, így édesanyja, Tamasi Erzsébet arra számított, hogy a kiírt időponttól, január harmadikától hamarabb fog megszületni csemetéje. A szülők titkon karácsonyra remélték a pici születését, de a baba tartotta magát az előíráshoz, és a megjósolt időponttól csak két nappal korábban, újévi ajándékként érkezett a szentmártonkátai család nagy örömére.

Erzsébet már szilveszter délutánján, három óra körül érezte, hogy a baba mintha jelezne, itt az idő az új világ megismerésére. Ösztönei nem csalták meg: este kilenc órától rendszeressé váltak a fájások, majd tizenegy óra körül párjával és az értük szorító családtagokkal úgy döntöttek, hogy ideje útnak indulni a berényi kórházba. A szülészet küszöbét nem sokkal éjfél előtt lépték át, ahol a kötelező vizsgálatok után azt javasolták a családtagoknak, hogy menjenek haza, a jövevény picit még várat magára. A család legifjabb tagja végül 8 óra 32 perckor Dr. Csikó Sándor szülész-nőgyógyász főorvos és Országné Juhász Marianna szülésznő segítségével jött a világra.
Sok örömet és egészséget kívánunk a kibővült családnak!