Évzáró a kertbarátoknál

Az elmúlt hétvégén megtartotta évzáró közgyűlését a több mint negyvenéves múltra visszatekintő Jász-Kertbarát Klub. 2015-ben is gazdag programot bonyolítottak, tizenhét rendezvényt tartottak, amelyeken közel hatszáz résztvevő juthatott hasznos kertművelési-, termesztési ismeretekhez, és kellemes kulturális, szabadidős élményekben lehetett része.

A vetített képes beszámoló felidézte az év eseményeit, többek között a gyöngyösi Mátra Múzeum és a hatvani Grassalkovich-kastély közelmúltban felújított kertjében tett szakmai sétákat, és a vecsési Káposzta Fesztiválra történt látogatásukat. Figyelmet fordítottak arra is, hogy erősítsék együttműködésüket a Jászságban működő más kertbarát klubokkal.

„A tagok többségénél a kert ma már nem a megélhetés elsődleges forrása, a termelés, kertészkedés kiegészítő – jellemzően szabadidős – tevékenység. A kert, a növények szeretete okot ad a találkozásokra, tapasztalatcserékre, baráti kapcsolatok kialakítására” – mondta el beszámolójában Sas István, a klub elnöke. A rendezvényen Sipos Zoltán önkormányzati képviselő elismerte és megköszönte azt az értékes munkát, amit a klub végez, kiemelve a jászberényi piac új működési rendjének kialakításához adott hasznos javaslataikat.

Az esti vacsora, zene, tánc, éneklés közben már szót ejtettek a következő év terveiről is.