Diákolimpikonokat jutalmaztak

Zsúfolásig megtelt a Jászberényi Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme december 15-én ebéd után. Ekkor jutalmazta a város önkormányzata azokat a diákokat, akik dobogós helyezést értek el az idei diákolimpiai versenyeken.

Jászberény polgármestere, Szabó Tamás köszöntötte az elismerésre érkezett diákokat, edzőket és hozzátartozókat a kedd délutáni rendezvényen. „Öröm számunkra, hogy a város nagy létszámban jutalmazhat sportsikereket elérő diákokat. A rendszeres sportolás elsősorban az egészségmegőrzés egyik eleme, ezen kívül öregbítitek kiváló eredményeitekkel a város hírnevét is, ami minden városlakó számára dicsőség” – mondta el többek között köszöntőjében a polgármester. Majd Sipos Zoltán önkormányzati képviselő, sportbizottsági tag szólította a diákokat az emelvényre, ahol Szabó Tamás és Nagy András a Humán Erőforrás Bizottság elnöke nyújtotta át részükre az ajándékokat és az okleveleket. Összesen 95 diák és 16 felkészítő részesült elismerésben.
Nagyon nehéz bárkit is kiemelni a jutalmazottak közül, mivel mindenki remekül teljesített, de mindenképpen említést kell tennünk az Liska József Erősárami Szakközépiskola futsal csapatáról, akik több mint húszéves „hiányosságot” pótoltak azzal megyei szinten is, hogy országos bajnokok lehettek. „Ez egy nagy összefogás eredménye az iskolánk, az ott tanuló gyerekek és a Jászberényi FC edzői részéről.

201512170023.jpg

A város NB III-as együtteséből több fiatal intézményünkben tanult és ők alkották a csapat gerincét. Összeszokottságuk és természetesen játéktudásuk hozta ezt a nagy sikert iskolánk és a város számára” – mondta Litkei Gábor testnevelő tanár.
Mező Lili neve sokunk számára jól cseng már, ugyanis a Yakuzák Se kiváló karatékája hazánkban egyeduralkodónak számít, szinte még le sem tudták győzni. E mellett számos nemzetközi verseny győztese, sőt az elmúlt hetekben az Európa-bajnokságon is aranyérmet szerzett. „Én mind a hazai, mind a nemzetközi versenyekre egyformán készülök. Annak a sok munkának, amit a sportágba fektettem az idén érett meg a gyümölcse a kontinens bajnokságon szerzett aranyéremmel. Jövőre Japánban is szeretnék bizonyítani a világ legnagyobb utánpótlásversenyén, ahonnan már van egy bronzérmem, de szeretném fényesebbre cserélni” – mondta a kyokushin karate bajnok Mező Lili.

A pohárköszöntőt a rendezvény végén Szatmári Antalné alpolgármester asszony mondta, aki szintén nagy elismeréssel szólt a diákokhoz, és emelte poharát a további dicsőség elérésére. Természetesen a diákok is koccintottak az idei és remélhetőleg a jövő évi sikerekre, mert a poharakban kölyökpezsgő volt töltve mindenki számára.