Jubiláló véradók

A Magyar Vöröskereszt Jászsági Területi Szervezete a Véradók Napja alkalmából köszöntötte sokszoros önkéntes véradóit december harmadikán, csütörtökön este az Aranysas Rendezvényházban.

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988. óta november 27-e a Véradók Napja Magyarországon. Ezen a napon országszerte azokat ünneplik, akik önzetlenül adják vérüket embertársaik életének megóvása érdekében. A jászsági humanitárius szervezet ebből az alkalomból részesítette elismerésben jubiláló véradóit, akik időt és fáradságot nem kímélve, önzetlenül nyújtják karjukat, hogy segítsenek beteg embertársaikon. A kerek szám átlépéséért idén harminckét önkéntes véradó vehette át kitüntetését, akik közül sajnos többen nem tudtak jelen lenni az ünnepségen. A kitüntetettek között volt olyan véradó, aki eddig kilencvenszer mutatott példát az önkéntesség egyik legszebb formájának, a véradásnak.

A rendezvényen Gubu Beáta, a Magyar Vöröskereszt Jászsági Területi Szervezetének vezetője üdvözölte Szatmári Antalné alpolgármester asszonyt, dr. Pető Katalint, a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének elnökét, illetve Máté Éva, Vízi Lászlóné, Berkóné György Ildikó és Suba Beatrix területi vezetőtagokat és a jubiláló véradók jelenlévőit. Köszöntőjében kiemelte, hogy nincs arra szó, mely kellőképpen kifejezhetné azt a mérhetetlen hálát, amit a betegségükből felépülők érezhetnek az önkéntes véradók iránt. Az ünnepség nem múlhatott el műsor nélkül, mellyel a Jászsági Vöröskereszt Bázisiskolájának, a Bercsényi Miklós Általános Iskola 8. a osztályos tanulói, Balogh Laura és Lencsér Judit verssel, Csirke Laura furulyajátékkal kedveskedett a vendégeknek.
Szatmári Antalné alpolgármester asszony köszönetét fejezte ki a véradók önzetlenül nyújtott segítségéért és a véradásszervezők fáradhatatlan munkájáért. Kihangsúlyozta a véradók áldozatvállalását, mellyel megmenthetik embertársaik életét, elősegíthetik gyógyulásukat. A köszöntők sorát dr. Pető Katalin, a vöröskereszt területi szervezetének elnöke zárta, ki hálatelt szívvel és egy igaz történettel fejezte ki lekötelezettségét az önként vállalt misszióért.

Jubileumi véradói tevékenységük elismeréseként oklevelet és emlékérmet vehettek át: tízszeres véradók: Suba Martina Angyalka, Kisné Csordás Erzsébet, Kméczik Róbert, Szappanos Andrea,Véghelyi Árpád, Száraz Gabriella, Sinka Beáta, Madarász Lajos, Kun Ferenc, Durucz István, Balogné Zöld Beáta, Nagy Pál; húszszoros véradók: Szebenyi Attila, György Ákos László, Illés Zoltán, Baráth Tamás; huszonötszörös véradók: Czikora Judit, Pozsonyi Lajos, Ézsiás János, Kovács Mihály, Sárközi Sándorné; harmincszoros véradók: Bagó Tamás, Dr. Kiss Gábor Máté, Olajos Tibor, Balogh Zsolt; negyvenszeres véradók: Sas András, Szabó István, Demény József; hatvanszoros véradók: Kotán József, Hamar Imre, Török Imre; kilencvenszeres véradó: Petró László.