Az Eurotrans Jászapáti kispályás bajnoka

Köztudott, hogy Jászapátin a 2015/16 –os futballszezonban nem indítottak felnőtt labda-rúgócsapatot, csak az utánpótlás korosztály szerepel a megyei bajnokságban. Így azok a labdarúgók, akik nem igazoltak más csapatokhoz a városi kispályás labdarúgó bajnokság küzdelemsorozatába kapcsolódtak be. A tavaszi-őszi rendszerben szervezett sport-rendezvény, november 15-én fejeződött be.

Jászapátin már több éve, hogy városi kispályás labdarúgó bajnokságot rendeznek. A küzde-lemsorozatot az utóbbi időben Birkás Ferenc és Tajti Gábor szervezi. Az idén tíz csapat mérte össze tudását, amelyek közül kettő a szomszéd települést, Jászkisért és Jászszentandrást kép-viselte. Mint azt Birkás Ferenc elmondta, minden korosztály képviselteti magát a népszerű bajnokságban. Van több olyan csapattag, aki „kiöregedett” a nagypályáról és nagyon jó leve-zetésnek véli a kispályás focit. De e mellett sok fiatal is rúgja a labdát hétvégenként.

A kispályás bajnokság a sportpályán lévő műfüvön zajlott, 2×25 perces játékidővel. A mezőny kettészakadt az összecsapások folyamán, hiszen voltak igen képzett csapatok és olyanok is természetesen, amelyek szerényebb tudással rendelkeztek. Mindenképpen az elit kategóriába tartozott, sőt kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Euronratns gárdája. Ők már az utolsó játéknap előtt bebiztosították első helyüket.

– „Nagyon összeszokott csapat a miénk, régóta együtt van a társaság és nem csak Jászapátin, hanem más városokban is részt szoktunk venni egy-egy kupán. Én mindenképpen a csapat-egységben látom az első hely megszerzését.” – mondta Berdó Tamás csapatvezető.

Nos, ez be is igazolódott az utolsó meccsen is, hiszen a 3. helyezett Stop-Dog csapatát bizto-san győzték le ezúttal is. Ez Lencse Attila szerint – többek között – annak is köszönhető, hogy gólfelelősük Bartha Péter sérülés miatt nem léphetett pályára. Ez azt is jelentette, hogy a gól-királyi címet Szakál István érdemelte ki 46 góllal, Jászkisér együtteséből.

A virtuális dobogó tetejéről tehát az Eurotrans gárdája néz vissza üldözőire. Közvetlenül a szomszédváros Jászkisér focistáira és a vegyes összetételű Stop-Dog alakulatára. Majd követ-kezik a középmezőny, a sereghajtó szerepét pedig az idei bajnokságban a Kisebbség csapata volt kénytelen felvállalni.

BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:
hely    csapat    gólarány    pont
1.    EURO TRANS    112-37    51
2. JÁSZKISÉR     129-39    44
3. STOP DOG    118-97    37
4. KALÁCS FC    83-52    30
5. RIGÓ FC    70-68    23
6. FUXTEJ     61-92    17
7. NO NAME    85-80    15
8. SOFÖRŐK    52-66    13
9. FORT-KOM     46-91    8
10. KISEBBSÉG    63-182    4

A szabadtéri bajnokság tehát befejeződött Jászapátin, de télen sem maradnak foci nélkül a sportág képviselői. Nemsokára következik a TÉBA Kupa, az újévben pedig, a szintén hagyo-mányos Korsós Miklós emléktorna.