Átadták az Y Házat

A Yakuzák Se új székhelyét, a Korcsolya utca 5. szám alatti Y Házat december 3-án ezúttal nem a karatékák, hanem az átadóünnepségre érkező vendégek töltötték meg.

A ismert személyiségek mellett számos önkormányzati képviselő, egyesületi edzők, szülők és a küzdősport iránt érdeklődők várakoztak a megnyitóra. Dr. Rédei István, a sportegyesület elnöke köszöntötte a meghívottakat. „Óriási ünnep, hogy itt lehetünk. Büszke vagyok arra, hogy ez az egyesület a mai naptól egy olyan építménnyel rendelkezik, ami egyedülálló ebben a sportágban. Funkcióját tekintve sokkal több, mint egy edzőterem: ez Az élet iskolája is egyben, ahogy ezt már korábban szlogenként megfogalmaztuk. Elsőként Jászberény városának mondok köszönetet a támogatásért, többek között azért, hogy egyáltalán rendelkezésünkre bocsátotta az épületet. Emellett mindenkinek jár a köszönet, aki részt vett abban, hogy a valamikori ebédlőből nagyszerű sportolásra, felkészülésre való otthon született. A legnagyobb értéknek azt a munkát tartom, amit az egyesület apraja-nagyja a szülők bevonásával hozzátettek, beleraktak ebbe az épületbe.” Ezt erősíttette meg Agócs Tibor is, mert mind mondta, a vár ereje nem a falakban lakozik, hanem a védőkben. Azokban, akik az új létesítmény felépítésében nap, mint nap dolgoztak a kemény edzések mellett. Majd Szabó Tamásnak, a város polgármesterének adta át a szót. Köszöntőjében kiemelte, mindenki számára példaértékű lehet, hogy létezik egy sportegyesület, egy város, valamint a vállalkozók közötti összefogás, ami egy ilyen csodálatos építményt eredményezett.

201512090018.jpg

„Nagyon pozitívan fogadtam a felkérést a szakmai irányításra, mert nekem, mint messzire szakadt hazánk fiának jó lehetőség arra, hogy újból bekapcsolódhassak a magyar sportéletbe. Igaz ugyan, hogy az USA-ban élek és tanítok, de a fejlett elektronikus kapcsolattartáson túl sokszor szeretnék személyesen is itt lenni. Remélem, hogy hozzá tudok járulni én is az egyesület minél eredményesebb munkájához” – ezt már Dörgő Sándor professzor, az El-Paso Egyetem (Texas) Kineziológia Tanszék vezetője, az Y Akadémia szakmai vezetője fogalmazta meg. Dr. Rácz Levente, a TE Sporttudományi Kutatóintézet főmunkatársa is jelen volt, aki mint elmondta, az Y Ház olyan oktatási és képzési központ lehet, ahová a Testnevelési Egyetem tanulói is eljöhetnek és a nemzetközi színvonalnak megfelelő plusz tudást szerezhetnek. A versenyzők felkészítésében a diagnosztika is fontos szerepet játszik, ebben tud majd segíteni.

201512090014.jpg

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője beszédében az egy évvel ezelőtti összejövetelt idézte fel. – Amikor itt ültünk az első tájékoztatón, nem volt az épületben gáz, nem volt villany, így gyertyafénynél hallgattuk az elképzeléseket. Akkor azt gondoltam, hogy egy álmodozásnak vagyunk részesei, mert őszintén mondom, ott abban a pillanatban én ebben nem hittem. Most látva az eredményt, szeretnék fejet hajtva gratulálni, hiszen csodálatos év áll az egyesület mögött.
Az országgyűlési képviselő után Dr. Karmazin György, a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnöke elmondta, hogy a szövetség számára nagyon fontos olyan versenyzőket kinevelni, akik a társadalom hasznos tagjai lehetnek. Egészségesek, proaktívak mentálisan és fizikálisan, azaz érettek arra, hogy a társadalom építőkockái legyenek. Az Y Ház ennek a küldetésnek lehet részese.

Miután  Szabó Tamás jelképesen átadta Agócs Tibornak az Y Ház kulcsát, az egyesület fiatal versenyzői is szerepet kaptak az átadóünnepségen. Stílszerűen nívós bemutatóval lepték meg a vendégeket.