Rendőrök gyerekszemmel

A Jászberényi Rendőrkapitányság és a Roma Kisebbségi Önkormányzatok együttműködésének keretében második alkalommal került meghirdetésre a „Rendőrség munkája gyerekszemmel” című gyermekrajz pályázat a jászsági általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói számára.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre november 11-én került sor a rendőrkapitányság nagytermében. A díjazott diákokat és felkészítő tanáraikat dr. Körei-Nagy József rendőrkapitány, Rácz Tamás, az Országos Roma Önkormányzatok elnökhelyettese, Farkas Edit, a Hamza Múzeum igazgatója, Duka Kata, a rendőr-főkapitányság munkatársa, valamint Orosz Tibor bűnmegelőzési előadó fogadta.

Dr. Körei-Nagy József várakozáson felül sikeresnek minősítette a pályázatot, hiszen a tavalyi öt iskola hatvan alkotásával szemben idén tizenegy általános iskolából százhuszonkét rajz érkezett.
Az igényesen kidolgozott munkák nehéz feladatot adtak a zsűrinek. A rajzok azt is igazolták, hogy a gyerekek jól ismerik a rendőrség sokrétű munkáját. Megörökítették a forgalomirányítást, a gyalogátkelő helyen való áthaladást, a közúti ellenőrzés, valamint a baleseti helyszínelés mozzanatait, de népszerű téma volt a bűnüldözés, az elfogás és a kutyás rendőr is.

A rendőrkapitány reményét fejezte ki, hogy a Jászság tíz településéhez továbbiak – köztük Jászberény is – csatlakoznak jövőre.
Rácz Tamás megköszönte a rendőrségnek a szoros együttműködést, a gyermekeket pedig a megkezdett munka folytatására biztatta.
Az elismerő oklevelek mellé a díjazottak iskolai eszközökre beváltható vásárlási utalványt kaptak.
A családias hangulatú rendezvény emlékfotók készítésével, valamint a megjelentek megvendégelésével zárult.