Vereség drámai küzdelemben

Városunk női röplabda csapata a hazai Nyíregyháza elleni siker után a fővárosban vendégszerepelt az MTK vendégeként a hétvégén.

A vendéglátók kezdtek jobban, olyannyira, hogy viszonylag gyorsan 13-7-re elhúztak, a két gárda közötti különbség egyre csak nőtt, így az első szett jelentős arányú MTK-sikert hozott. A következő etap már szorosabban alakult, 22-22 után nem kevesebb, mint négy szett labdája is volt Pintér Andreáéknak, ám a higgadtabb és szerencsésebb MTK, a második felvonást is megnyerte.

A harmadik játszmában mentálisan nagyon jól együttműködtek egymással a játékosok, többször is óriásit mentettek, majd a végén Pintér Andrea remekbe szabott szervájával 23-22-re vezettek majd Borsos Lili leütésével sikerült kivívni a szépítést és a meccs folytatását. A negyedik játszma végjátékában nagyon összpontosítottak és így 2:2-re ki is egyenlítettek.

A lélektani előny tehát a döntő játszma első felében „lányainknál” volt és úgy tűnt, hogy a 8-5-ös előny kitart a végéig. Ám a térfélcsere, vagy a győzelem lehetősége bénítólag hathatott a csapat tagjaira és a végén elveszítették a döntő játszmát és így sajnos a mérkőzést is.

MTK Budapest – Jászberényi RK 3-2 (14, 27, -23, -22, 9)