Százat kaptunk a Soprontól

Sokan arra számítottunk vasárnap este, hogy a Sopron Jászberényben is folytatja sorozatát, azaz idegenben veszít. Nem így történt.

Már az első percekben látszott, hogy Sabali Balázs legényei a bemelegítésnél igen jól térképezték fel a kosár helyét, ugyanis két triplával nyitottak. Kis idő után ugyan egyenlítettek a mieink, sőt át is vették a vezetést, de ez nem sokáig tartott, mert később már tíz fölött volt a különbség. Szerencsére két triplával kicsit kikozmetikázták (21-27) az első etapot Dukicsék. Ez a második negyed kezdetén azonnal tíz fölé emelkedett, ami állandósult is, sőt a nagyszünetben 40-53 állt az eredményjelzőn. 

A harmadik negyed főleg a triplákról szólt. Csak az a baj, hogy a Hűség Városának kosarasai hetet, a berényiek pedig csak négyet produkáltak ebből a fajtából. Az utolsó negyed 16 pontos (66-82) soproni előnnyel kezdődött. Ekkor már Forray Gábor bizonyára érezte, hogy nem tud erősíteni csapata, így a fiatalok is szerepet kaptak és nem is játszottak rosszul, főleg Blaskovits, aki hét pontot is szerzett.

JP-TOP COP Jászberény – Sopron KC 79-100

Paks lesz a következő állomás, majd november 21-én, szombaton Nyíregyháza lesz a vendég Jászberényben.