Itthon maradt a vándorkupa

A dr. Gulyás Richárd elnök által vezetett Magyar Sport Ju-Jitsu Szövetség rendezésében és a Jászsági Harcművészeti Akadémia szervezésében november 7-én rendezték városunkban a 2015. évi Nyílt Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokságot.

A sportrendezvényen, 22 klub 180 versenyzője sorakozott fel a megnyitóra a Bercsényi úti sportcsarnok küzdőterén. A versenyzőket és a felső szinten helyet foglaló nézőket Szatmári Antalné Jászberény alpolgármester asszonya köszöntötte, és nyitotta meg a rendezvényt. Dr. Körei-Nagy József városunk rendőrkapitánya kihangsúlyozta a sport és ezen belül a harcművészet személyiségfejlesztő hatását és a közösségben tartó erejét, ami nagyon fontos a mai világban, főleg a fiatal korosztály részére.
Az ünnepélyes megnyitó után – hangosbeszélőn – ismét a versenyzőket szólították név szerint, de most már a csarnok közepén felállított szőnyegen kellett számot adniuk felkészültségükből.

Nagy volt a repertoár, hiszen: egyéni-, és fegyveres formagyakorlat, pusztakezes önvédelem, Sport Jitsu, Ne Waza Gi és NoGi földharc (grappling/Submission), Sport -Jitsu „A-B-C” touch contact+földharc, valamint Gi és NoGi földharc Open versenyszámok közül lehetet választani. Délelőtt főleg a formagyakorlatokban mérték össze tudásukat a karatékék, délután pedig a földharcok, valamint az ütő és rúgószámokban zajlottak igen látványos és sokszor nagyon színvonalas összecsapások.

A késő esti órákban aztán kiderült, hogy ki milyen éremmel szaporíthatta medáljainak számát. A rendező JHA versenyzőinek gyűjteménye: 14 arany, 9 ezüst és 5 bronzérem. Nagy volt az örömük, hiszen így a vándorkupát is ők vehették át, mint a legeredményesebb csapat. A versenyzőket Garamvölgyi Mihály (3.Dan) és Dr. Gulyás Richárd (3.Dan) készítette fel.
A Jász Kempo Karate Klub versenyzői pedig három arany és négy ezüstérmet szereztek a Magyar Bajnokságon.