Intellektuális rock koncert

Kossuth-díjas művészt köszönthettünk péntek este a mozi galériáján. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy most egy mélyenszántó előadásról szeretnénk tudósítani, ki kell ábrándítanom, ugyanis Lovasi Andrást, a hazai alternatív rock oszlopos tagját, a Kiscsillag frontemberét tisztelhetjük a kitüntető cím tulajdonosaként, aki együttesével fergeteges koncerttel örvendeztette meg rajongóit.

A helyiség befogadóképességének határain mozgott a közönség száma, melynek korösszetétele az egykori egyetemi „kispálos” bulikon nagykorúvá érett negyvenesektől visszafelé, egészen a mai húszas éveiket taposókig terjedt. Mi, akik (sajnos) inkább az előbb említett csoporthoz tartozunk egyhangúan kijelentettük, hogy Lovasi az elmúlt két évtized alatt szinte semmit nem öregedett. Pimaszosan kisfiús mosolya, egyedi hangja, dinamikája még mindig magával ragadó, szövegei pedig örök érvényűek.
A pénteki klubkoncerten, mely egy koncertsorozat sokadik állomása, leginkább a Szeles című lemezről hallhattunk olyan kiscsillagos nótákat, mely a kiváló zene mellett gondolatébresztést, és persze bulizós jókedvet váltott ki a népes nézőseregből.
„Hol van a mulatság, miért van vége. Csak én táncolok ebbe a szélbe…” Nos, ezen az éjszakán nem csak az énekes táncolt.