Barangolás a tudat világában

Programokban gazdag napon vehettek részt a spiritualitás iránt érdeklődők vasárnap a Déryné Rendezvényházban, ahol a szellem, a lélek és a test harmóniájáról szóltak az előadások.

A rendezvény délelőtt tíz órakor nyitotta kapuit Gunagriha előadásával, aki már visszatérő vendége a hasonló jellegű programoknak. Ezúttal a meditáció és a hétköznapok kapcsolatáról szólt. Délben Bánfi Andrea kineziológussal Ábrahám Ágnes Barbara „lélekedző” készített interjút a pozitív gondolkodás és a stressz kapcsolatáról. Természetesen a tanulságos beszélgetésnek a közönség is részese lehetett.  A hölgyek a huszadik század mumusának titulált fogalmat, a stressz témakörét járták körül. Elmondták, hogy az emberi természetbe kódolt stressz ősidők óta létezik, sokszor életmentő jelenség, tehát nem állíthatjuk be kifejezetten negatívumként. Megléte segít felkészülni a különböző szituációkra, melyekbe belekerülünk. A stressztűrő képesség pozitív gondolkodással fejleszthető. Még egy keserű tapasztalatból is születhet pozitív gondolat, mely személyiségünket fejleszti, továbblendít a nehézségeken, a stresszes helyzeteken – hangsúlyozták az előadók.

A beszélgetést Enrico, zenei médium Fénykapu című CD bemutatója követte, majd Szatmári Nóra asztrológus beszélt az univerzum és a személyiség kapcsolatáról. Akinek személyes sorselemzésre volt szüksége választ kaphatott kérdéseire a kistermekben rendelő asztrológusoktól, jósoktól. Az egészséges életmódhoz, valamint az ezotériához köthető ételek, italok, kiadványok és tárgyak is gazdára vártak a nap során a kiállítóterekben. A földszinti aulában a „Tudat” témaköréhez kapcsolódóan interaktív foglalkozásokon a vizuális művészet segítségével kutathattak az érdeklődők a spirituális világban. A földszinti galériában Kerékgyártó Gyula fotókiállítását tekinthették meg, aki az úgynevezett fénygömbök létezésének bizonyítékait tárta alkotásain keresztül az érdeklődők elé.

Dr. Herczeg Andrea gyógyszerész, homeopata a test és a lélek harmóniájáról, alternatív gyógymódokról beszélt. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó program Kereszty András György Bőségteremtés egyszerűen című előadása volt. A Tudatosság Iskolájának alapító tanára az ember teremtő képességéről beszélt. Véleménye szerint minden történésnek, mely velünk megesik, mi magunk vagyunk az irányítói. A szabad akarat befolyásolja leginkább életünket. Ahhoz, hogy véghezvigyük terveinket az általunk kimondott szavaknak, cselekedeteinknek és gondolatainknak egy irányba kell mutatniuk. Sikeres életünkhöz, mely anyagi és kapcsolati biztonságot is jelent elengedhetetlen, hogy olyan dologgal foglalkozzunk, melyeket szívből tudunk csinálni. Igyekeznünk kell megtalálni a lelkesedésből végezhető munkát. Emberi kapcsolatainkban a szeretet kell, hogy vezéreljen, próbáljunk mindenkihez szeretettel közeledni, mert a kedvesség, a pozitív üzenet visszacsatolódik hozzánk. A minket körülölelő világ ajtaján folyton kopogtat a szerencse, a szerelem, a bőség, ezek előtt a zárat csak saját félelmeink képzik. Ne feledjük el, hogy folyamatos bőségben élünk, csak észre kell vennünk és élni kell a lehetőségeinkkel. Tanuljuk meg használni saját teremtő erőnket mind párkapcsolati, mind családi viszonyainkban, munkánkban – tanácsolata a szellemi tanító.