Aláírásgyűjtés a kvótarendszer ellen

November 9-én, hétfőn a Jászság parlamenti képviselője Pócs János jászberényi hivatali irodájában a sajtó képviselőinek jelenlétében kezdődött el az aláírásgyűjtés a betelepítési kvóta ellen.

Pócs János elmondta, hogy az elmúlt hónapokban soha nem látott bevándorlási hullám indult el Európa irányába. A nemzeti konzultáció eredményei alapján Magyarország kiállt magáért, és megvédte határait. Brüsszel azonban most arra készül, hogy kötelező kvótákkal akár bevándorlók tízezreit telepítse be hazánkba. Ez azt jelentené, hogy 5 év alatt egy szegednyi ember is érkezhetne az ország területére.

A parlamenti képviselő elmondta, hogy Brüsszelnek nincs joga eldönteni, hogy kit fogadjunk be és kit nem. Magyarország a magyaroké és évezredes kultúránkat nem hagyjuk megtörni. A jászok bizonyítottak a történelem során, hogy szeretik hazájukat, legutóbb nagy támogatottsága volt a rezsicsökkentési aláírásgyűjtésnek. Több mint harmincezren adták kézjegyüket. A sajtón keresztül is arra kéri a jászokat, hogy most is legyenek partnerek ebben a nemzeti ügyben, mert Magyarországot ismét meg kell védeni.

A FIDESZ-KDNP szövetség a kötelező betelepítési kvóta ellen aláírásgyűjtési akcióba kezd. A petíció aláírására a következő hetekben lehetőség lesz a parlamenti képviselő jászberényi és jászapáti irodájában, munkaidőben, de a többi jászsági településre is kitelepülnek az akcióban résztvevő önkéntesek közterületekre, főleg a nagy tömegeket vonzó piacnapokon.