Gyakorolják az irgalmasság cselekedeteit

Október harmadikán este is a jó szándékú emberek találkahelye volt a Pájer Antal Művelődési ház. A XX. Kamilliánus Jótékonysági Estre hívtuk és vártuk vendégeinket.

Húsz év múlva az ifjú vándor megpihen ….énekelhetné a Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség, de a pihenésről szó sincs. Hagyományainkat ápolva, a kitűzött célok megvalósítása érdekében indulunk 20 év után is nap – mint nap kamilliánus lelkülettel, hogy a szeretet gyakorlása mosolyt csaljon az idősek arcára.

Nagyon nehéz lenne egyedül segíteni, de Jászapáti város apraja, nagyja, vállalkozói, intézményvezetői hívő és nem hívő ember összefogása csodákra képes, könnyebbé teszi a kamilliánus tevékenységet.

A készülődés, szervezés során elővettük a 20 év báljainak emlékeit, ajándékait, felvételeit, s nosztalgiázásra invitáltuk vendégeinket az előtérben. 1995. évben gondoltunk először a védnöki címre, s az akkori plakát tanúságaként dr. Völgyi István háziorvos támogatott, segített bennünket. Az ő védnökszalagja is felkerült az emlékfánkra. A XX. Jótékonysági Est védnökének Pócs János országgyűlési képviselő urat kértük fel. Sok évvel ezelőtt már az egyházközség elnökeként, majd polgármesterként is megismerte a betegápolók- segítők munkáját, hitvallását. Köszöntőjében városunk szociális palettájának értékei között emlékezett meg a közösség munkájáról. Hívő és nem hívő ember életében elérkezik az a pillanat, amikor szerettei felett is elszállnak az évek, s a megfáradt kezek segítségre szorulnak. Méltatását örömmel fogadtuk, s a szalag felkötésével újabb emléket gyűjtöttünk a minket követőknek.

A Szombat esti láz című műsorunk a vendégeink csodás összefogásával valósult meg. Hetekig tanulták és gyakorolták a táncospárok a bemutató lépésit Borics László koreográfus vezetésével. A táncbemutató, a parketten sikló lábak, a kellemes program bevezetője volt a báli hangulatnak.

A szép őszi estén egy jó hangulatú rendezvényen, a sok csodás tombolaajándék nyerteseként beszélgettünk, táncoltunk, örültünk a találkozásnak.

Bízva és remélve azt, hogy a kamilliánus közösség beírta magát Jászapáti város történetébe, tervezünk, és újabb feladatokat fogalmazunk meg.

Hálásan köszönjük a felajánlásokat, adományokat, segítséget! A bál bevételéből ez évben is a karácsonyi szeretetcsomagokat készítjük el, melyet a családokban élő és a Fehér Akác Idősek Otthonában élőknek adunk át advent idejében.

Köszönjük, hogy részvételükkel és támogatásukkal segítették jótékonysági estünk céljának megvalósulását.

„ Ha már többé nem
akadna szegény a föld hátán,
az embereknek akkor is
az lenne a legfontosabb
feladatuk, hogy kutassanak
utánuk és jót tegyenek velük,
és gyakorolják az irgalmasság
cselekedeteit.”
(Lellisi Szent Kamill)

Kis Józsefné
közösség vezető