Köszöntő az idősek otthonában

Szerdán délelőtt az Idősek Világnapja apropóján köszöntöttük a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény idősotthonának lakóit az intézmény ebédlőjében.

A teremben helyet foglalókat Bozóki Katalin igazgatóasszony egy szívhez szóló Müller Péter idézettel üdvözölte. „ Az ősi kultúrákban az időseket azért tisztelték, mert a lélek érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb és az öregemberek óriási élettapasztalatukkal olyan értékeket jelenítettek meg, mely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt” Ahogy az ősz is lehet szomorú, úgy az Önök életében is akadnak nehézségek, de a szívük nem öregszik. „Kívánom a szép korúaknak, hogy problémáik ellenére is élvezzék az élet minden egyes pillanatát, mert hatalmas ajándék az élet és épp olyan nagy az is, hogy embernek születtünk” – fűzte hozzá az idézethez gondolatait az intézményvezető.
A szép bevezetőt követően versekkel és muzsikával köszöntötték a dolgozók az ellátottakat.

A Báthory úti óvoda csemetéi kis műsorral, a Városi Bölcsődei Intézmény képviselői pedig saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek a néniknek és bácsiknak, akik a kicsinyek kedvessége láttán titokban egy-egy könnycseppet is elmorzsoltak.
Az október 1-i világnaphoz kapcsolódóan az intézmény keretein belül működő Idősek Klubjában két héttel ezelőtt kedveskedett a civil szervezet vezetősége az idős klubtagoknak.