Pure Blues

Klub koncert sorozat újra a mozi galérián. Az elmúlt szombaton két számunkra ismeretlen zenekart hallgathattunk, láthattunk.

Az Inmates az első fellépő még hangolt, ez jól is jött, így bőséggel kóstolhattuk a Kerekes borászat könnyű, illatos fehérborait. Az Inmates öttagú csapata elsősorban feldolgozásokat játszott (Johnny Cash, Everlast, Bob Dylan, Iggy Pop), a gondosan kiválogatott dalokat áthangszerelve és átdolgozva, a zenekar saját, markáns karakteréhez szabva adták elő.

Következett az est fő száma a Nyughatatlan zenekar. A főképp country- és rockabillyt játszó együttes zenéjének szárnyán visszautazhattunk az időben, és a nagy legenda, Johnny Cash – az együttes nevét a róla készült film ihlette – korában találhattuk magunkat. A dalok, a ruhák, a hangulat, igazán klasszikussá tették a fellépést és elvarázsolták a közönséget. Kaptunk igazi ínyencségeket, egy kis zenei kirándulást, amelyek által más oldaláról is megismerhettük a zenekart. A Metallica Enter Sandmenjét és az U2 One című dalát country köntösbe öltöztetve hallgathattuk. Majd újabb érdekesség következett, John Denver szinte himnusszá vált dala, a Country Roads.

A közönséget magával ragadta a zene, táncba kezdenek a lábak, dobolnak az ujjak, mindenki önfeledten mozog az ütemre. A Nyughatatlanból áradó energia, ami egy tomboló bika, hamar ráragad a „nagyérdeműre”. Nagy buli, tánc keveredett ki belőle és csak arra gondoltunk: abbahagyhatatlan. Jó volt ez, a testnek és léleknek, napokig kitart. Vagy a következő klub koncertig.