Napelemek az iskola tetején

Jászberény Városi Önkormányzat több mint 31 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy pályázattal, melynek eredményeként napelemtáblákat telepítettek a Lehel Vezér Gimnázium épületére.

A beruházás részleteit kedden délelőtt sajtótájékoztatón ismertette Szabó Tamás polgármester a média helyi képviselőivel a helyszínen. A napelemrendszer kiépítését a pályázati forrás és a város 25%-os önereje tette lehetővé. A napelemeket az iskola tetőszerkezetére, ezer négyzetméternyi területre telepítették, és közel 50 kWh éves villamosenergia-termelésre alkalmasak. Ez a teljesítmény a gimnázium éves elektromos energia felhasználásának körülbelül háromnegyedét jelenti.

Az intézmény évenkénti villamos energia fogyasztásának költsége körülbelül négymillió forint ráfordítást jelent a városnak. Az energiafelhasználást mérséklő napelemekkel azonban a kiadás akár 75%-át megtakaríthatja a város, mely összeget az iskola fejlesztésére forgatják vissza.

A sajtótájékoztató végén Antics István igazgató köszönetét fejezte ki a város és a projekt valamennyi munkatársának a segítő szándékért, a felelős gondolkodásért, amellyel ez a projekt megvalósulhatott.