Megtört a jég

Augusztusban győzött utoljára Jászberény labdarúgó csapata, így mindenki – néző, játékos – azt várta, hogy végre megszakad ez a sorozat szombaton délután a Putnok ellen.

A várakozás ellenére nagyon könnyű helyzetben volt az a tudósító, akinek a szombat délutáni meccs krónikáját kellett papírra vetnie, hiszen 80 percig az összeállításon és a cseréken kívül, nem igen kellett semmit sem feljegyeznie. Az ok prózai: nem történt semmi. A játék a két 16-os vonal között folyt, és ha véletlenül azon belülre került is, jelentéktelen helyzetecske alakult ki belőle.

A csatárok gólgéptelenségét bizonyára megsokallta Mile Krisztián a jászberényi csapat kapitánya és egyben leghátsó embere, és a meccs vége előtt mintegy 10 perccel ragyogóan ugrott ki. Túljutott védőjén, elfektette a kapust is, de sajnos emelése a kapu fölé szállt. Aztán ismét Mile adott egy „forintos labdát” a nagy helyzetben lévő Kállainak, aki nem tudta gólra váltani a lehetőségét. A szorongatott ellenfél egyik játékosa kezezett a tizenhatoson belül, Páles Tamás idegei bizonyára „kötélből” voltak, hiszen nagy nyugalommal helyezte a labdát a jobb sarokba, 1-0. A gól után, a vendégek is mozgósították utolsó erejüket. Ám Szeleczki Zoltán csak a fejét csóválta, mert az ötösről sem találta el a kaput. Ezzel el is fogyott a vendégek puskapora, így végre három pont került a berényi alakulat neve mögé a meccs végeztével.

Jászberényi FC – Putnok FC 1-0

Ezzel a győzelemmel valamelyest „törlesztettek” focistáink, mert az előző idényben kétszer is kikaptak a putnoki gárdától – nem is kis arányban. A héten sűrűsödik a programjuk, október 7-én, szerdán pótolják az eső miatt elmaradt meccset Felsőtárkányban, szombaton pedig Tállya vendégei lesznek.