A kézilabda csapat is elkezdte…

Szeptember hónap elején már egy tudósítás erejéig jeleztük, hogy ismét van Jászberénynek női felnőtt kézilabdacsapata. A hétvégén már meg is kezdték a küzdelemsorozatot a megyei bajnokságban.

A kiírás szerint dupla fordulót játszanak a csapatok, általában kéthetenként, mindig más-más városban. Az első fordulónak ezúttal Törökszentmiklóson a sportcsarnok adott otthont. A Jászberényi Női Kézilabda Egyesület nem kisebb ellenfelet kapott elsőként, mint a mezőny talán legerősebb csapatát a Szolnok KCSE –t. A berényi hölgyek ugyan elszántan vetették magukat a küzdelembe, de nem tudták felvenni a ritmust a sokkal erősebb ellenfelükkel szemben:

Szolnok KCSE – Jászberényi NKE 23-7

A lányok, – helyesebben fiatalasszonyok, anyukák – küzdeni tudásból már az első játéknapon jelesre vizsgáztak, hiszen nem törte meg őket a vereség. Küzdelmes mérkőzésen, de végig vezetve, győzték le a Jászság másik csapatát.

Jászberényi NKE – Jászalsószentgyörgy 12-10

A Turcsányiné Pesti Edit által vezetett női alakulat tehát remekül mutatkozott be, és az első győzelem bizonyára motivációt ad a további meccsekhez. A névsort mindenképpen illik közölnünk, hiszen a csapat tagjai közül nagyon sokan a gyermeknevelés mellett önmaguk egészségmegőrzésére is törekednek, amikor sportolással töltik szabadidejüket. 

A szeptember 27-i forduló játékosai: Ferencsikné Gecse Bernadett, Dr. Crespo Zsuzsanna, Fehér Istvánné, Ézsiás Gréta, Lászlóné Fekete Annamária, Bereczkiné Misovits Éva, Gál-Dobos Beáta, Bíró Adrienn, Horváth Mónika, Baráth Judit, Pernyész Tünde, Nagy Enikő,
Berényi Kata, Oskoláné Tóth Krisztina, Kövér Anita és Muzsik Eszter.
Legközelebb október 10-én Kunhegyesen találkoznak ismét a megyei csapatok, ahol szintén lesz egy jászsági rangadó, ugyanis Jászfényszaru lesz az egyik ellenfél.