Zarándok mozgalom

A Mária Út egyik kelet – nyugati: Máriazell – Csíksomlyó közötti fő és gyűjtő útvonalakra minden évben egynapos, az egész Mária Úton zajló zarándoknapot szervez a Mária Út Egyesület.

Közelebbi nevén: 1 ÚTON Nemzetközi Zarándoknap, amely több száz települést érint Magyarországon és a környező országokban. A rendezvény sok ezer embernek nyújt zarándokélményt.

Az 1 Úton zarándoklat idei jelszava az „egységért” volt. Minden szakaszon különféle nemzetiségű, világnézetű emberek százai mentek egymás mellett, békében, harmóniában, tehát egységben, átélve a lelki összetartozást.
Augusztus 22-én, szombaton a Jászapáti – Jászberény – Jászfényszaru – Máriabesnyő zarándokút szakasz is megélénkült. Apátiak, berényiek, fényszaruiak és kisebb településekről is csoportok zarándokoltak a kereszt jelkép mögött. Az egyik csapat Jászberényből, a Ferencesek teréről indult gyalogosan György káplán atya lelki vezetésével Jászfényszaruba.

A gyönyörű természetjáró időjárás közepette találkoztunk az élővilág csodáival. Az út során felcsendült énekek, imák a lelki feltöltődést szolgálták. A Szentcsalád templomban zárómisén és azt követő agapén örvendtünk a találkozásnak.

Mihályi Antal
MUE. segítő