Kedvencünk a babgulyás

Az időjárás szempontjából kétségbeejtően indult a szombat, de úgy látszik az Ég Ura meghallgatta az éhes jászok fohászát, mert délre – mire elérkezett az expón hagyományos Jászsági Ebéd ideje –, alábbhagyott az égi áldás.

Úgy tűnik nem csak jászkapitány urunk kedvence a korhely babgulyás marhahússal, mert a derék polgárok is ezt az étket részesítették előnyben a szárnyas ételekkel szemben. Az eladott négyszáz ebédjegy fele a gulyás elfogyasztására jogosította a sátoros ebéd résztvevőit. A Déryné egytálétel fantázianevű tárkonyos tejszínes csirkeragu főtt tésztával száz látogatónak csillapította éhségét, hasonlóképp a jászsági lakodalmas csirkecomb fogásához, mely gomba, máj, rizs és párolt káposzta társaságában adott finom ízkombinációt.

A falatozókat Madarász Katalin utazó nótaszínházának előadóművésze szórakoztatta, aki stílusosan számos esővel kapcsolatos dalt válogatott repertoárjába.