Zene. Itt!

Három utcazenész együttes varázsolt buli hangulatot és rázta fel Jászberény belvárosát a Zene. Itt! fesztivál keretében, három különböző téren. A didergős, nyirkos idő ellenére többen fagyival vagy hűs itallal a kezükben élvezték a muzsikát.

A belváros három pontján, a Conselve Parkban, a Serház utca sarkán és Főnix Fészek Műhelyház udvarán három fiatal együttes pezsdítette fel a hangulatot és hoztak napsütést muzsikájukkal a borongós, augusztus 22-i szombat estén.

Hat órakor az AmelieWell formáció koncertjével vette kezdetét a Zene. Itt! elnevezésű fesztivál, a Conselve Parkban. „Örülünk, hogy a rossz idő ellenére itt vagyunk és fagyizunk!” – köszöntötte Endrődi Erika énekesnő a közönséget. Udvarhelyi Ádám gitárkíséretében blues, jazz, soul és pop műfajokból hallhattunk tőlük egyedi feldolgozásokat, a 30-as évektől egészen napjainkig. A kezdetben maroknyi közönség egyre bővült, ahogy egyik zeneszám követte a másikat. Andalgó szerelmes párok ragadtak a színpad előtt, és kisgyermekek marasztalták szüleiket egy kis játékra a parkban. Vagy a szülők csábították a kicsiket a jó zene okán? Ezt már homály fedi, minden esetre idővel egyre többen gyülekeztek a színpad körül. Alig egy órával később már a Balchicanos zenélt a Serház utca sarkán felállított színpadon. A Balchicanos, avagy a „balatoni csikánók” a rock, pop, raggae, blues, country műfajok könnyűzenéiből állították össze repertoárjukat. Két klasszikus gitáron, egy kongadobon és basszus gitáron szólaltattak meg könnyűzenei feldolgozásokat a fiúk. Megjelenésük is tükrözte például a raggea hangulatot a raszta frizurával, vagy a country stílust a jellegzetes kalappal és kockásinggel.

A fellépők sorába a Dynamite Dudes csatlakozott és robbant be harmadikként. Szilágyi Mihály matricákkal teli nagybőgőjének játékával, Medve Balázs gitárral, szájharmonikával és öröménekléssel nyerték el a közönség tetszését és ösztönözték egyre intenzívebb tapsolásra a jéghideg poharaktól átfagyott tenyereket.