Rászámoltak Nyírbátorra

Jól számítottak azok a labdarúgó szurkolók, akik kilátogattak szombaton délután a JFC – Nyírbátor mérkőzésre, mert remekül játszó hazai csapatot és nem mellesleg több mint fél tucat gólt láthattak.

Már Nyíregyházán látni lehetett – amikor 72 percig nem rezdült meg Miski Zoltán mögött a háló -, hogy több van a berényi csapatban. Ez szombat délután hazai pályán ki is jött, igaz a vendégcsapat azért nem üti meg a bajnok esélyességi szintet. Mindezek ellenére jó húsz percig tartották magukat. Ekkor Szanyi Krisztián szokásos hatalmas bedobását Páles Tamás tovább csúsztatta és a jókor érkező Kiss Károly megszerezte a vezetést, 1-0. Alig három perc elteltével Gulyás László beadását Nicsenko a kapus mellett a hosszú sarokba továbbította, 2-0. Továbbra is a hazai gárda dominált, de az első félidőben már nem esett gól.

Annál több a 2. játékrészben.  A kezdés után tíz perccel Tisza beadását ismét Nicsenko váltotta gólra, 3-0. Alig telt el 5-6 perc Mile Krisztián bebizonyította, hogy rá lehet bízni a szabadrúgásokat, ugyanis 17 méterről kipókhálózta a felső ficakot, 4-0. A biztos vezetés után a két becserélt Attila hozta össze a soron következő találatot. Varga jobb oldalról középre adta, Tóth pedig a hálóba vágta, 5-0. Az ellenfél a 90. perc tájékán bizonyára az órát figyelte vesztére, mert Nicsenko harmadjára is feliratkozott a góllövő listára. Varga lövését ugyan blokkolták a védők, de a lecsorgó labdát Igor 15-16 méterre a kaputól megkaparintotta és egy csel után a kapuba lőtt, 6-0. A végeredményt a hosszabbításban Tóth Attila állította be, amikor kiugrása után mattolta a vendégek kapuvédőjét.
Jászberényi FC – Nyírbátori FC 7-0

Igor Nicsenko nyíregyházi esete miatt ugyan nem ülhetett a kispadra – Sándor István helyettesítette – de jól felkészítette focistáit, akik ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. –„Természetesen nagyon örülünk a sikernek, de a kiütéses győzelem ellenére sem „szálltunk el” máris a következő hazai meccsre koncentrálunk. Remélem a fiúk nem lőtték el az összes puskaporukat, hagytak vasárnapra is.” – nyilatkozta a mérkőzés után dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke. A következő hétvégén vasárnap már korábban játssza meccsét  labdarúgó csapatunk. 16,30 a kezdési időpont és az eddig mérsékelten szereplő, két pontot gyűjtő, Újpest II-es csapata lesz a vendég Jászberényben.