Augusztusi zarándoklat

Hétfőn kora reggel a közös szentmise után indult útnak az „Európa gyöngyszemei” néven meghirdetett zarándokút.

A hét folyamán minden kirándulásunk Kőszegről indult és a nap végeztével ide tértünk vissza. Ismerve dr. Novák István plébános atyát biztosak lehettünk benne, hogy szombat estig változatos, lélekemelő programban lesz részünk. Aki visszaemlékezett az egy évvel ezelőtti erdélyi zarándoklatra, tudhatta, hogy egyetlen perc sem fog kárba veszni. A közös szentmisék, a rózsafüzér imádságok, a megannyi élmény gyorsan összehozta a híveket.

Az úton mindenki megkapta azt, amire egész éven át várt, hitében való elmélyülést, a meghitt hangulatot, varázslatos szépségű tájakat, kisvárosokat, új ismeretségeket, törődést, jóízű beszélgetéseket, és természetesen a meglepetéseket is.
Helyszűke miatt nem lehet felsorolni, mindazt a temérdek látnivalót, amiben része volt a társaságnak. Ezért csak szemezgetésként: hajókázás a csodálatos Wörthi tavon, Trieszt mellett mártózás a tengerben, barangolás Sopron környékén, kényeztetés az addigra már fáradó testünknek Bükfürdőn, látogatás a legismertebb Mária- kegyhelyen Mariazellben, mise Európa legnagyobb földalatti tavánál, a Hinterbrühli tavas barlangban, és természetesen Bécs. A sort még hosszan lehetne sorolni. Ahogy vártuk, tényleg egy nagyon pergő tartalmas hét élményeivel érkezett a csoport a szombat esti órákban haza Jászberénybe. Fáradtság ide, fáradtság oda, azért hazafelé már a lehetséges jövő évi úti célokat vettük sorba… talán a Fekete erdő?
Addig is köszönjük ezt a csodálatos élményekben bővelkedő zarándok utat!