Cairo Jászberényből hódít piacot

A pénteki olasz sajtó alapján a Magyar Távirati Iroda kiküldött munkatársa Sárközi Júlia jelentette, hogy az Electrolux a venetói Suseganában levő gyárából 70 ezer beépíthető hűtőszekrény gyártását helyezi át Magyarországra.

Az eddig Suseganában gyártott Cairo típusú, magas műszaki színvonalú hűtőszekrényről van szó. A hírt az Uilm és a Fiom olasz ipari szakszervezet képviselői közölték az Il Gazzettino venetói napilappal. Az olasz lapok szerint az Olaszországban gyártott Electrolux hűtőszekrények gyártásának Magyarországra telepítése két éve szerepel a napirenden. Az olasz szakszervezetek tiltakozására felére csökkentették az áttelepíteni kívánt termelési darabszámot, ami korábban 158 ezer volt

Hétfőn a távirati iroda szolnoki munkatársa azzal fűzte tovább a hírt, hogy a világcég  jászberényi gyárában már el is kezdődött a 70 ezer darab új fejlesztésű, beépíthető hűtő gyártása. Ezt megerősítette az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója. Gönczy Sándor elmondta: a jászberényi hűtőszekrény- és fagyasztóláda gyárban, az eredeti terveknek megfelelően, a 2015 második felében elkezdődött gyártás várhatóan 2016 év elején ér véget. A gyártás áthelyezéséről szóló döntést valóban két éve jelentette be a társaság – tette hozzá.

Az Electrolux Lehet Kft. jászberényi és nyíregyházi hűtőgépgyárai az Electrolux legnagyobb európai hűtőkészülék gyártóbázisai – közölte a vezérigazgató. Szólt arról, hogy a társaság több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, és a beszállítókon keresztül további 2500 embernek biztosít munkalehetőséget. A cég 1991 és 2014 között 130,9 milliárd forintot fordított beruházásokra Magyarországon.