Adományok a Samsungtól

A Samsung Electronics Magyar Zrt. kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra.  A félévenként megrendezett adományozó ünnepségükön a gyáróriás termékeivel gazdagítják a régió azon óvodáit, iskoláit, egészségügyi intézményeit, melyek segítségkérő levélben fordultak a céghez. Az idei év első adományátadó ceremóniájára kedden délelőtt került sor a gyár fényszarui üzemében.

A meghívottakat Oláh Tamás társadalmi szerepvállalásért felelős koordinátor köszöntötte, aki röviden ismertette a Samsung cég történetét, a gazdaságban betöltött jelenlegi pozícióját, a magyarországi gyáregység termelési kapacitását, valamint a társadalmi szerepvállalásra vonatkozó irányelveket és teljesítéseket.

Előadásából kiderült, hogy az 1938-ban családi vállalkozásként indult Samsung jelenleg a világ hetedik legjobban prosperáló cége. Célkitűzéseik szerint 2020-ra elérik a Top ötödik helyet. A 178.000 négyzetméter területű jászfényszarui gyárban 2600 dolgozóval évente 6-8 millió televíziókészüléket készítenek, ami naponta 40-50.000 darab terméket jelent. Az itt legyártott televíziók száma eléri a 100-110 millió darabot.

A Samsung cég sikereit nemcsak a gyártás kapacitásában méri, de a társadalmi szerepvállalásnak is aktív részesei. A vállalat az oktatás és az egészségügy támogatása mellett a sport, a kultúra és a környezetvédelem területén is tevékenykedik. Kiemelt projektként szerepelnek a társadalmi szerepvállalás palettáján az oktatás és az egészségügy. A régió két kórházával – a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházzal, valamint a hatvani Albert Schweizer Kórházzal együttműködési megállapodást kötött a cég –, melyhez  a gyöngyösi Bugát Pál Kórház is csatlakozik az idén. A társadalmi szerepvállalás jelentős szegmensét az önkéntes munka alkotja, melynek keretében mintegy 300 dolgozó működött közre 25 projekt megvalósítása érdekében. A beszámolót követően Hyun Jun Jung, a társaság elnöke köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy egy multinacionális cég életében nem elég kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtani, felelősséget kell vállalni a cég környezetében élők társadalmi értékei iránt.

Az elnöktől díszes adományozó oklevél kíséretében 16 intézmény képviselője vehetett át adományt. Az oktatási és egészségügyi intézmények 23 db televízióval, 11 db monitorral, 8 db házimozirendszerrel, 6 db hűtőszekrénnyel, 7 db mikrohullámú sütővel és 7 db tablettel gazdagodtak.  Az Országos Mentőszolgálat Jászberényi Állomása televíziókészüléket és mikro sütőt kapott.  A Szent Erzsébet Kórház nevében dr. Csiki Zoltán főigazgató 6 db televíziót, 2 hűtőgépet és két mikrohullámú sütőt vett át. A Jászberény Városi Önkormányzati Bölcsőde és Védőnői Szolgálat a cég jóvoltából egy-egy darab hűtőgéppel, mikrohullámú sütővel és házimozirendszerrel gazdagodott. A Maci Alapítványi Óvoda monitort kapott.
Az ünnepség a hagyomány szerint üzemlátogatással zárult.