Nyugdíjasok és unokák versenyeztek

Már többéves hagyomány a Jászberényi Vasas Sport Horgász Egyesületnél, hogy versenyt rendeznek az egyesület nyugdíjasai számára. De hogy a nagyszülők ne unatkozzanak, elkísérhetik őket az unokák, és ha már ott voltak, ők is beszálltak a versenybe.
Ezúttal július 19-én délelőtt ültek le a Vasas-horgásztó köré a versenyre jelentkezett nagyszülők unokáikkal.
-„Reggel még nem volt olyan nagy meleg, egy kis szél is fújt, így minden adott volt a versenyhez. Összesen 43 horgász adta le nevezését a versenybizottságnak. Egymás mellett ült a nagypapa és az unoka, a verseny végén pedig, külön-külön értékeltük a nyugdíjasok és a gyerekek teljesítményét.” – mondta el Mizsei András az egyesület elnöke.
11 óráig dobálhatták a különböző csalikat a pecások, mert ekkor záródott a verseny és következett a mérlegelés. A fiatalságnál gyorsan eldöntötték a sorrendet, hiszen csak két gyerkőcnek kedvezett a horgász szerencse. Így az unokák versenyét Varga Tamás  nyerte 1 kg 32 dkg-os fogással Gulyás Levente előtt (1 kg 2 dkg).
A nagyszülők azért sűrűbben szákoltak, amit az első három helyezett eredménye is jelez. Sárközi György (12 kg 46 dkg) végzett az élen Oláh Györgyné ( 7 kg 62 dkg) és Molnár József előtt (7 kg 14 dkg).
Az első helyezettek igencsak jól jártak, mert a következő évre nem kell Területi Engedélyt váltaniuk, ugyanis ezt kapták nyereményként. A 2. és 3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesültek. „A meleg azért befolyással volt a fogásunkra, pedig hal jócskán van a tóban, mivel a kora tavaszi telepítésünk mindig jól sikerül. Valószínű, hogy a meleg visszatartotta a halak étvágyát, így a szokásosnál kevesebb akadt a horogra.” – mondta el a harmadik helyezett Molnár József.
Mizsei András pedig azzal búcsúzott, hogy augusztusban és szeptemberben is rendeznek majd horgászversenyt.