Nem sikerült a rajt

Augusztus 1-jén megkezdődött a pontvadászat a labdarúgó NB III. Keltei csoportjában is. Sajnos a három pontot a vendég Kazincbarcika neve mellé írták a focimeccs után.
Feltűnően sokan voltak kíváncsiak a Jászberény – Kazincbarcika labdarúgó mérkőzésre szombaton délután. Az érdeklődés valószínű arra irányult, hogy Igor Nicsenko milyen alakulatot „rakott össze” és hogy milyen rajtot vesznek a nyitányon. Nos, az első félórában kiegyenlített játék folyt a pályán. A 30. perc táján aztán ránk ijesztettek a vendégek egy remek kiugratás után, ám szerencsére új kapusunk, Miski Zoltán a „régi kollégák” gólszerzését megakadályozta, majd a kipattanó labda is a kapufán csattant.
A szünet után is általában a vendégek támadásai voltak látványosabbak és sajnos egy negyedóra múlva egy jobb oldali beadás után Farkas János fejese landolt a nem is oly régi „játszótársak” kapujában, 0-1. A gólt követő percekben az egyik legtapasztaltabb védőnk, Mile Krisztián – bizonyára elfeledve, hogy korábban „besárgult” – egy ártalmatlannak tűnő helyzetben kézzel ért a labdához, ami bizony korai zuhanyzást jelentett számára. A befejezés előtt 2-3 perccel akár ki is egyenlíthetett volna a hazai alakulat. Tóth Attila fejelt kapura, de a játékszer a kapufa fölé szállt, így nem változott az eredmény:
Jászberényi FC – Kazincbarcika 0-1
Nem jól sikerült tehát a rajt, bár a szervezettség aránylag megvolt, de az előre való játékot még sokat kell gyakorolnia a csapatnak. Bizonyára ezen sokat segít majd a felépülő Szilágyi és minden bizonnyal majd a „kis Nicsenko” beszállása. Ezzel együtt sincs elkeseredésre ok, hiszen tudvalévő, hogy nagyon erős a csoport és bizony kell egy kis idő a csapat összekovácsolására.
A következő szombaton a Nyírbátorban győztes Hatvan vendége lesz a berényi együttes, majd a „kis Loki” lesz a vendég Jászberényben.