Nagykátai művészek a Lehelben

Sinka Anita, Fütyű Péter és Fejős László, nagykátai alkotók képeiből nyílt tárlat múlt kedden a Lehel Film-Színház emeletén.
Kedd délután a kiállító művészek, a képek iránt érdeklődő nagykátai és jászberényi vendégek érkeztek a mozi galériájára. A tárlatot Varga Gyula közösségi művelődésszervező, a Vecsési Művelődési Ház vezetője ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Mint fogalmazott, a képekről visszaköszön ránk az alkotói szenvedély, melyek a nagykátai képzőművészek által képviselt stílust, szemléletüket hűen tükrözik.
Rövidke frissítő szünetet követően a kiállításmegnyitó apropóján bemutatták a felújítás alatt álló ún. Y-ház (a Yakuzák SE székhelye és más sportesemények otthona lesz az átalakítások befejeztével) homlokzatára kerülő nagyméretű képzőművészeti alkotás terveit is. Ezzel szoros összefüggésben a szervezők megteremtették annak lehetőségét, hogy kerekasztal-beszélgetés formájában ki-ki megossza a sport és a művészet közös megjelenéséről alkotott meglátásait.
Fejős László elárulta, hogy Agócs Tiborral, a Yakuzák szakmai vezetőjével már néhány éve megfogalmazódott bennük az a gondolat: miként tudna megjelenni a kortárs képzőművészet egy sportkomplexumon. Mint mondta, az, hogy a többedmagával készülő képzőművészeti alkotások a Korcsolya utcai sportkomplexum homlokzatára kerülnek majd a jövőben, a gyümölcsöző együttgondolkodás eredménye. „A cél az, hogy kortárs tartalommal megtöltött, olyan értékkel bíró képzőművészeti műalkotás jöjjön létre az épületen, mely később kulturális szempontból látogatható létesítménye lehetne Jászberénynek” – mesélte Fejős László.
A szomszéd vár művészeinek kiállítása augusztus 24-ig látogatható díjmentesen 15 és 22 óra között.