Köszönjük Jászalsószentgyörgy!

Újabb fejezetet írt Jászalsószentgyörgy július 18-án és 19-én a jászok krónikájába. Ez a fejezet a kifogástalan szervezésről, a színvonalas programokról, barátságok ápolásáról, jász identitásunkban való megerősödésünkről és persze a ragyogó napsütésről szól.

Vasárnap este elérkeztek a búcsú percei. Szarvák Imre, Jászalsószentgyörgy polgármestere köszönetet mondott valamennyi megjelentnek a programsorozaton való részvételéért, mellyel megerősítették és hitelesítették a Világtalálkozó szükségességét. Rendezőként is tapasztalták, hogy igény van újra és újra megélni azt a közösségi élményt, amit a Világtalálkozó jelent. Külön köszönetét fejezte ki Pócs János országgyűlési képviselőnek, amiért kezdetektől figyelemmel kísérte a szervező munkát.

Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere azzal vette át a rendezés jogát jelképező stafétát, hogy Jászalsószentgyörgy igen magasra tette a mércét és egyben a Jászság kultúrája iránt érdeklődőket szeretettel invitálta településükre 2016 júliusának második hétvégéjére.

Pócs János emlékeztetett arra, Szarvák Imre tavaly Jászapátiban azt ígérte, hogy Jászalsószentgyörgy nem versengeni kíván a többi jász településsel, csupán önmagát adni. „A legtöbbet kaptuk, amit vendéglátó adhat. Megkaptuk Jászalsószentgyörgy szívét és lelkét” – fogalmazott elismerését kifejezve. Méltatta az Árokszállási Nyár sikeres szervezését, ami garanciát jelent arra, hogy a város méltó módon helyt áll jövőre a Világtalálkozó helyszíneként is. A Jászság országgyűlési képviselőjeként csatlakozott a Gergely Zoltán általi meghíváshoz.

A XXI. Jász Világtalálkozó hivatalos zárásaként Csézy „Ez az otthonunk” című dala hangzott el Kátai Lilla előadásában. Az éjszaka hátralévő részében a Balkan Fanatik Együttes és a RetroZóna Zenekar nyújtott szórakozást.