Nekünk majdnem nyolc!

23 csapat, 46 minden halra elszánt lelkesedő horgász, 2×8 óra versenyidő, finom vacsora, jó hangulat nyolcadik alkalommal. Röviden ezek a körülmények jellemezték a július első hétvégéjén Jászberényben megrendezett Néptáncosok Népzenészek és Barátaik Országos Horgászversenyét (NÉNOH).

A rekkenő július eleji hőségben még a halaknak is elment az étvágyuk. Varázs csalik, féltve őrzött egyéni fogási titkok most csődöt mondanak. Fekszenek iszapágyukban, lihegnek nádasok mélyén, töklevelek árnyékában pikkelyes barátaink.De a kitartó horgászok csapatait soha semmilyen meleg, vagy hideg nem rettentheti meg!

Nekünk majdnem nyolc! – mondta büszkén a verseny végeztével Simon Miki barátom, s ennyi pont elég voltcsapatának az első hely megszerzéséhez. Negyven deka híján nyolc kilónyi halat sikerült kiimádkozniuk idén a tó meleg vizéből.

A verseny rendezője a jászberényi székhelyű Országos Néptánc Baráti Kör Egyesület volt, a helyszínt és a szaktudást pedig a 359. sz. Hűtőgépgyár Horgász Egyesület biztosította. Köszönjük a városi civil keret támogatását, valamint Simon Miklós, Halápi Ferenc, Sándor Ági, Barna Géza, Lendvai Jocó, Tóth László, Nagy Attila és Guba László Kunmadaras polgármesterének önzetlen segítségét, támogatását.


I.    helyezett:
SiSi Team Jászberény / Simon Miklós – Sisa Gergő
Jászberényi Hagyományőrző Együttes

II.    helyezett:
Dél-Alföldi Haldöngölők Csongrád / Bereczky Ferenc – Baktai Zoltán
Alföld Táncegyüttes

III.    helyezett:
Birinyi Tintahalak Jászberény / Molnár Zoltán – Sárközi Zsolt
Jászberényi Hagyományőrző Együttes

Élményekben gazdag, baráti versenynek lehettünk idén is részesei.