Komplex technológiai fejlesztés

A Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. uniós pályázat segítségével hajtott végre jelentős eszközbeszerzést, ingatlan beruházást, de ötven új munkahelyet is teremt, hozzájárulva a kistérség foglalkoztatási arányának növeléséhez.

A Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft.-nél komplex technológiai fejlesztés zajlott uniós pályázat segítségével, melyhez megközelítőleg harminc százalékos támogatás járult. Ennek keretében jelentős eszközbeszerzést, ingatlan bővítést hajtottak végre és folyamatban van ötven új munkahely létrehozása.

A megvalósítás befejezésének alkalmából június 30-án, kedden délelőtt tartotta projektzáró rendezvényét a Ferro-Press Kft. vezetősége. Birgés Tibor tulajdonos ügyvezető köszöntőjében elmondta, hogy a kapacitásbővítő beruházással a cég fokozni tudja hatékonyságát és versenyképességét, stabilizálni piaci pozícióját, melyet a jövőben is fenn szeretnének tartani és továbbfejleszteni. A cég komplex technológiai fejlesztése elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a beszállítói tevékenysége során felmerülő igényeket a legmagasabb színvonalon teljesítse, a gyártási selejtet minimalizálja.
A tízezer négyzetméteres, korszerű technológiával épített új csarnok jelenleg raktárként működik, de hamarosan ott is gépsorokon folyik majd a fémmegmunkálás. E mellett két új göngyölegtároló (felülről fedett, de oldalról nyitott tároló) is létesült.

A cég különböző üzemeiben technológiai fejlesztés is történt, korszerű CNC gépekkel bővítve a vállalkozást. Továbbá év végéig ötven új munkahelyet is teremtenek, növelve mind a szellemi, mind a fizikai dolgozók létszámát.