Túlkínálat az állásbörzén

Idén is számosan vettek részt a Jászberényi Járás Foglalkoztatási Osztálya által szervezett állásbörzén, amelyen 583 álláslehetőséggel, képzési ajánlatokkal és szaktanácsadással várták az álláskeresőket.

A Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya június 16-án, kedden délelőtt szervezett sikeres állásbörzét, a Déryné Rendezvényházban. A megjelenteket Tóth János, osztályvezető köszöntötte, majd dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője méltatta a munkaerő kínálat és kereslet oldalának közvetlen találkozási lehetőségét.
Dr. Pástét Rita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője megnyitó beszédében a számok tükrében mutatott rá a térség munkanélküliségi arányaira. A Jászság 18 településén – májusi adatok szerint – jelenleg 3350 regisztrált álláskeresőt tartanak nyilván, ami az előző évhez képest 28%-kal kevesebb. Közülük a szakképzetlenek aránya 61%, a tartósan állást keresők száma pedig 893.

A zsúfolásig megtelt díszteremben 26 cég képviseltette magát, és összesen 583 betölthető állást kínáltak. Legnagyobb számban operátorokat (176) kerestek, de szintén nagy számban kínáltak gyártósori összeszerelő (100), valamint raktáros, targoncás (80) állásokat. Felsőfokú vagy főiskolai képzettséghez kötött kínálatot keresők is megtalálhatták számításukat, főként műszaki, pénzügyi területen. A személyes konzultációkon, ad hoc állásinterjúkon kívül lehetőség nyílt szaktanácsadásra, képzési ajánlatok, támogatási lehetőségek kérésére is.
Tóth János osztályvezető kérdésünkre elmondta, hogy sikeresen zárták a börzét, hiszen 495 regisztrált álláskereső látogatott el a rendezvényre. A munkáltatók visszajelzései alapján a résztvevők élénk érdeklődésről adtak számot.