Gyermeknapi móka és kacagás

Május utolsó vasárnapján Jászberény belvárosa vidám gyermekkacajtól volt hangos. A színes forgatagban népi játszóház, Ghymes koncert, vidámpark és napsütés.

A kezdetben barátságtalan időjárás műsorkezdésre jobbra fordult, és 11 órára már mindkét helyszín megtelt örömtől ittas gyermekkacajjal május utolsó vasárnapján, a nemzetközi gyermeknapon. A Szabadtéri Színpadon a Ghymes Együttes invitálta közös éneklésre és táncoltatta meg a kicsiket Bennünk van a kutyavér című műsorával. Szöllősi Gabriella konferanszié méltatásában elmondta, hogy az együttes gyermekdalait elsőként 1995-ben, húsz éve adták ki kazettán, Szlovákiában. Mi, szülők pedig mosolyogva néztünk össze, hogy a gyermekeink már nem is ismerik ezt az adathordozót. Az autentikus és egyben modern zenét viszont annál inkább, amiről tanúbizonyságot is tettek: a bátrabb csemeték még a színpadra is felmerészkedtek. S hogy mindez megvalósulhatott, ahhoz az Electrolux Lehel Kft. Üzemi Tanácsa és az Electrolux Lehel Kft. Vasas Szakszervezeti Szövetsége is hozzájárult.

Ezzel párhuzamosan a Margit-szigeten is színes programokkal és lehetőségekkel várták a gyermekeket és családjaikat. Vidámpark költözött a hűs fák árnyékába, ahol a kisvonat, sergő, céllövölde, dodgem és ugrálóvár mellett népi játszóház és pónilovaglás is szórakoztatta a kicsiket. Fél tíztől az aprók táncházában népi táncokat tanítottak a kicsiknek, délután pedig a Ládafia bábszínház előadásában láthatták Az ördög kilenc kérdése című mesét. Aki megéhezett, válogathatott bőven az árusok kínálatából, hiszen volt minden, mi szem-szájnak ingere. Az ilyenkor elengedhetetlen édességek, lángos, kürtős kalács és persze fagylalt is.