Külföldi vendégek az Apponyiban

Iskolánkba ismételten külföldi vendégek látogattak március 16-20. között a Comenius program keretében.

Barátaink Hollandiából, Norvégiából, Lengyelországból és Törökországból érkeztek. tizenhárom diák és hét pedagógus töltött el öt felejthetetlen napot Jászberényben. Közös projektünk címe: Európaiak az egészséges életmódért és a fenntartható környezetért.

Sporttevékenységet szerveztünk, melynek fő célja a külföldi és magyar diákok kondíciójának mérése és összehasonlítása volt. Büszkék lehetünk magunkra, hiszen a jászberényi diákok sokkal fittebbnek bizonyultak külföldi, hasonló korú társaiknál. A pedagógusok pedig workshop keretében új pedagógiai módszerekkel ismertették meg egymást.
Érdeklődve néztük meg a hazai és külföldi tanulók otthon elkészített – az egészséges életmódról szóló – rajzfilmjeit. Ugyanez volt a témája annak a vetélkedőnek is, amelyen volt ételkóstolás, ételfelismerés, ügyességi játékok, vetélkedő és persze sok-sok móka és nevetés. Egy napot fővárosunkban töltöttünk, ahol a főbb nevezetességek megtekintése mellett jutott idő a felhőtlen kikapcsolódásra is a Csodák palotájában. Itt sem voltak „országhatárok”, hiszen diákok és pedagógusok örömmel, közösen próbáltak ki minden tevékenységet.
Záróvacsorával és bowlingozással zártuk a hetet.