Visszavághatnak a lányok pénteken

Vasárnap este megkezdte a felsőházi rájátszást a JRK, s bár a Gödöllő elleni párharc első felvonását elveszítették, a két győzelemig tartó küzdelem még közel sem dőlt el, mert pénteken visszavághatnak a lányok.

Sajnos az összecsapás gyászszünettel kezdődött, ugyanis a mieink röplabdázója, Pető Tamara néhány napja veszítette el az édesapját. A Jászberényi Röplabda Klub játékosai, edzői, vezetői és szurkolói nevében osztozunk Tamara fájdalmában.

A papíron esélyesebb, néhány hete Magyar Kupa ezüstérmet nyerő TEVA Gödöllői RC otthonában sem kellett félteni a berényieket, akik közül Pintér Andrea volt a legponterősebb. Gigászi csatát láthatott a nagyérdemű, 11-11 után 18-17-re alakult az állás. 22-20-nál már Horváth András, a hazaiak vezetőedzője folyamodott időkéréshez, s elképesztő izgalmak után végül a Gödöllő nyerte meg az első játszmát.

A kiélezett első szett után kiválóan kezdték a második játszmát is a berényiek: egyre inkább kezdték rendezni a soraikat a hazaiak, s 14-12-re már vezettek. A harmadik szettben 6-4-es berényi vezetésről húztak el a házigazdák. 19-17-re még felzárkóztunk, ám a harmadik játszmát és ezzel együtt az ütközetet is megnyerte a Gödöllő.

TEVA Gödöllői RC – Jászberényi RK: 3:0 (23, 17, 20)

A gödöllőiek megérdemelt sikert arattak, azonban a berényiek is dicséretet érdemelnek, hiszen komoly ellenállást tanúsítottak és biztatóan játszottak. Március 27-én (pénteken) 18.30-kor a Bercsényi úti Sportcsarnokban következik a párharc második mérkőzése!