Vizsgázhatunk a Vasas horgászoknál…

Arról már korábban írtunk, hogy a Lehel Horgász Egyesület beszámolt tagságának tavalyi tevékenységéről. Március 8-án ugyanezt tette a Honvéd Jász Kaszinó nagytermében városunk másik társasága is, nevezetesen a Vasas Sport Horgász Egyesület is. A közgyűlésről Mizsei András elnök tájékoztatta lapunkat.

„Elsőként a múlt évi tevékenységről számoltam be a tagságnak. Elmondhatom, hogy igen mozgalmas és sikeres év van a hátunk mögött. Egyrészt örömteli, hogy az egyesület taglétszáma stabil, jelenleg 1144 fő. Másrészről a Fegyelmi Bizottságnak a tavalyi évben sem kellett fegyelmi ügyet tárgyalni, a Felügyelő Bizottság pedig minden negyedévi ellenőrzésénél rendben találta a gazdasági vezetés munkáját. Ez a jövőt illetően megnyugtató, hiszen az új törvény értelmében, a civil szervezetek munkáját – köztük a miénket is – igen szigorúan fogja ellenőrző az illetékes hatóság. Ide kapcsolódik, hogy nekünk is módosítanunk kell a Működési Szabályzatunkat, az új előírásoknak megfelelően. A sikeres tevékenységünket igazolja, hogy a tavalyi évben a fogási eredmény egy kisebbfajta csúcsot döntött. 2014. évben 133 mázsa halat telepítettünk a tavunkba, és ebből horgászaink 107 mázsát fogtak vissza. A tóra vonatkozó területi jeggyel 292 fő rendelkezett, és amiről tudomásunk van, 110 fő horgászik másutt is. Természetesen a tagság fennmaradó része az ország más-más horgászhelyeit vette igénybe az elmúlt évben.” – mondta el a horgászok elnöke.

BC_image021.jpg

Mizsei András elmondta még, hogy a beszámoló elfogadása után az idei tervekről tájékoztatta a tagságot. Többek között arról, hogy az elő telepítésnél 12 q ponty és 10 q keszeg kerül a horgásztóba. Arra is felhívta a tagság figyelmét, hogy a tavaszi Környezetvédelmi Nap keretében ezúttal is rendbe kívánják tenni a tó közvetlen környékét. Azóta mindkét terv teljesült, ugyanis a telepítést március 11-én, a tó körüli takarítást pedig 14-én végezték el.

Az elnök úr, az ide évben is fontos eseménynek tartja, – a házi halfogó versenyen kívül, – a már hagyományosnak tekinthető gyermeknapi horgászversenyüket. Ezt május utolsó vasárnapján kívánják megrendezni, és ide azokat a nebulókat is várják, akik egyébként nem számítanak horgásznak. Céljuk ezzel, hogy minél több gyermek a természetben töltse el szabadidejét és nem árt, ha közben a horgászatot is megkedveli.

Fontos bejelentést is tett Mizsei András, ami főleg a leendő horgászoknak jelent nagy előnyt. Az egyesület megkapta a vizsgáztatási jogot az illetékes kormányhivataltól. A vizsgára való jelentkezési űrlapokat és az időpontokat a horgászboltokban találják meg az érdeklődők. Ez nagy előnyt jelent a környékbeli lakosoknak, hiszen a Vasas Horgászegyesület horgásztanyáján Felsőmuszály 2. szám alatt tehetnek majd vizsgát és így csatlakozhatnak a horgászok nagy családjához.