Sajtóreggelin a média munkatársai

A Jászkerület Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a Jász Múzeum, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint a Jászság Népi Együttes megtisztelő hívására sajtóreggelire gyülekeztek a helyi és megyei médiumok munkatársai pénteken a Szikra Galériában.

BC_image003.jpg

Immár hagyománnyá vált, hogy a város kulturális intézményei a Magyar Sajtó Napja tiszteletére, baráti eszmecserével, kötetlen beszélgetéssel egybekötött reggelire invitálják a sajtó helyi képviselőit.

Az összejövetelen Gál-Dobos Beáta köszöntötte a szakma képviselőit, akik nap, mint nap, hétről-hétre azon munkálkodnak, hogy Jászberény és a térség eseményeiről, történéseiről hírt adjanak a publikumnak.

Hortiné dr. Bathó Editmúzeumigazgató kalauzolásával néhány percig visszautaztunk az időbe: kitekintettünk az írott sajtó több ezer évvel ezelőtti születésére, napjainkig is tartó jelentőségére, és az információáramlást kiszélesítő elektronikus hírközlés horderejére.

BC_image006.jpg

Beszélt a sajtó kezdetét jelentő újságokról világ-, Európa-, és országszerte, néhány gondolatban kiemelve a Jászság sajtóorgánumait.

Az előadó a precíz, a hiteles tájékoztatás kívánalmait hangsúlyozva kívánt további sikereket a média helyi munkatársainak.