Megvan az első lépés

A középszakasszal folytatódik a küzdelemsorozat a kosárlabda bajnokság elit osztályában. Az alsóházban a Fairium Jászberényi KSE, mint 10. helyezett, a 14. sereghajtó Zalakerámia együttesét fogadta szombaton este.

Mintegy másfél percet kellett várnunk az első találatra. Ekkor Horváth Ákos a hazai gárda csapatkapitánya, törte meg a „csendet” egy duplával. Majd jó szokásához híven Dramicsanin is beszórt gyorsan egyet a körvonalon túlról. A kezdőcsapat – Ware, Horváth Á., Kerpel-Fronius, Cseh – minden tagja követte őt egy-egy triplával. A zalaiak is sűrűn be is találtak, így mindössze háromtalálatnyi (23-20) különbséggel kezdődött a szünet. A 2. etap elején viszont már nyolcra növekedett Horváthék előnye, de a vendégek kikozmetikázták (41-37) négyegységnyire, a nagyszünetre.

A hosszú pihenő a vendégeknek kedvezett jobban, kisvártatva a vezetést is átvették. Mindez szerencsére Tiszavirág életűnek bizonyult, mert Ware vezérletével, ismét erőre kaptak a mieink, és 18 pontra növelték előnyüket. A hazai publikum nagy örömére – az „új fiú” – Sonyák Béla is beállt a pontgyártók közé. A 3. etap végére kicsit faragtak hátrányukból a vendégek, de így is megnyugtató 70-57 állt a falitáblán. 

Úgy látszik, ettől túlontúl megnyugodtak a fiúk, mert hirtelen 74-70 lett az eredmény, de aztán időkérést követően újra megtalálták az ütemet és a végén biztos győzelmet arattak. 

FAIRIUM JKSE – Zalakerámia ZTE KK 83-72

Közepes játékkal, ugyan, de – ami a legfontosabb – megérdemelt győzelemmel ért véget a rájátszás első meccse. Így a jászberényi gárda megtette az első lépést, hogy elkerülje a kiesést. Így továbbra is a 10. helyen, 9 győzelemmel várják a folytatást, ami szombaton a MAFC otthonában következik majd.