Képviselők üzemi bejáráson

A Suntec Industries Hungary Kft. 2013. óta van jelen Jászberényben, az elmúlt fél évben pedig a gyártósorok megérkezését követően aktív szereplője a térség gépiparának. Hétfőn délután a városvezetés és a sajtó látogatásának alkalmával lehetőség nyílott a cég tevékenységének megismerésére.
A francia tulajdonú vállalat 1984-ben alakult. Tevékenységük fő profilját alkotja a különböző fűtési rendszerekhez kapcsolódó termékek, szivattyúk gyártása. Az anyacég a Monostori úti telephely nyitásával a területen elért világpiaci vezető pozícióját (75%-os részesedés) kívánja megerősíteni. A Jászberényben bevezetésre kerülő új fejlesztések alkalmazásával a gáziparban használatos termékek gyártásával szeretne kitűnni. Az alkatrészgyártásra jellemző a nagyfokú precizitás, a termékek hosszú élettartama, megbízható minősége. A Suntec Indrustries cégnek három leányvállalata alakult. Telephellyel rendelkeznek Amerikában, Németországban illetve városunkban. 
Az anyavállalathoz tartozik két értékesítési iroda Kínában és Japánban. 
A cég megalakulásakor kisebb szivattyúk gyártásával foglalkozott, majd később a bioüzem használatára specializálódott szivattyúk készítésére helyezte a hangsúlyt. A termékek egy része a háztartásokban használatos fűtési rendszerek, más részük ipari üzemek fűtési rendszerének részét képezik. 
Tavaly újdonságként megjelent a termékpalettájukon a gázszivattyú gyártás is. Cél, hogy a teljes gázszelep gyártás Magyarországon történjen. Ezen termékeket specifikusan az amerikai és az ázsiai piacokra készítik. A bejárás alkalmával találkozhattunk a cég két legfontosabb ügyfelével, akik Amerikából illetve Kínából érkeztek. Ők a következő napon együtt vesznek részt a frankfurti gépipari expón a Suntec jászberényi vezetőjével.
Jászberényben jelenleg tíz fő dolgozik. Hamarosan újabb gépek érkeznek az üzembe, így az alkalmazotti létszámot májusig huszonöt főre szeretnék fejleszteni. Eddig egymillió euró összegű befektetés történt a magyarországi leányvállalatnál. Az év folyamán elkészül egy gáz tesztlabor is a telephelyen. A teljes kapacitás a berényi üzemmel együtt lehetővé teszi majd a napi ötezer darab szivattyú gyártását. Itt napi ezer darab alkatrészt kívánnak előállítani. 
Az ügyvezető ismertetőjét követően a látogatókat a termelésirányító szakember vezette körbe, részletesen bemutatva a gyártási munkafolyamatokat, valamint a produktumokat.