Jól vizsgázott a pálya

Arról már korábban beszámoltunk, hogy városunkban a fedett műjégpályáján, elindult az óvodások számára az Országos Korcsolyázó Szövetség „Gyere korizni!” utánpótlás programja.

Február 28-án befejeződött a pálya próbaüzeme, így az ovisok számára is abbamaradt egyelőre az oktatás. A hat héten át tartó programot egy játékos vetélkedővel fejezték be a zárás előtti napon. A rendezvényen itt volt – és a jégen irányította a gyerekek sorversenyét – Engi Klára az országos program koordinátora is. A volt nyolcszoros magyar bajnok jégtáncos, elégedett volt a berényi körülményekkel.

– „Már a kezdeményezésnek is nagyon örülök, és egyáltalán annak, hogy elindult Jászberényben is ez a program. Azt látom, és azt érzem, hogy itt nagyon szeretnek korcsolyázni. Bizonyára hozzájárul ehhez az is, hogy Jászberényben ennek nagy hagyománya van. Az elmúlt hathét arra volt igazán jó, hogy a gyerekek egy alapot kaptak a korcsolyázáshoz, továbbá megérezhették milyen is lesz az, amikor majd véglegesen megnyílik a fedett pálya. Fontos az is, hogy közülük nagyon sokan egy korcsolyás osztály tagjai legyenek, ami tudomásom szerint, szervezés alatt van a SZIE Gyakorló Iskolában. Egyébként rengeteg lelkes, aranyos gyerekkel találkoztam, és biztos vagyok benne, hogy ősszel is visszajönnek korcsolyázni.” – mondta el Engi Klára.   

Hering Antal a Jászberényi Műkorcsolya Szakosztály edzője, Sipos Zoltánnal közösen igyekezett megszerettetni a korcsolyázást a gyerekekkel.

– „Nekünk az volt a célunk, hogy e hathét alatt megismertessük, és megszerettessük a korcsolyázást, teljesen függetlenül az irányultságától, egy alapkorcsolyázó tudás kialakítására törekedtünk. A gyerekeknek nagyon fontos a játék és a zárónapon is igyekeztünk minél többet beiktatni. Úgy érzem ezzel sok mosolyt sikerült a gyerkőcök arcára csalni és elégedetten mentek haza szüleikkel. A gyerekek nagyon nagy kedvvel jöttek minden alkalommal a jégre és emiatt nekünk nagyon könnyű dolgunk volt. Bizonyára észrevették sokan, hogy amikor oktattuk a nebulókat, akkor senki más nem jöhetett a jégre. Ezt a „Gyere korizni” program írja elő azért, hogy a gyerek ne a szülőtől, vagy az óvónőtől tanulja meg az első lépéseket a jégen, hanem egy szakembertől. Az alap lerakása mindenben elengedhetetlen, ez vonatkozik a jeges sportokra is. Ez majd később lesz számukra nagyon fontos, amikor tovább képzi őket egy-egy szakági edző.”- mondta el a szakosztály edzője. Hering Antal kiemelte a szülők az óvónők hathatós támogatását is, mert szerinte nélkülük ezt el sem lehetett volna képzelni, hisz oly sokat segítettek minden téren.    

A jégpálya tehát bezárt és az építkezés tovább folytatódik. A gyerekek képzésével viszont nem álltak le Hering Antalék, száraz edzésekre invitálják a gyerekeket. Itt olyan speciális módszert alkalmaznak, tanítanak majd, ami a korcsolyázáshoz szükséges képességeket fejleszti ki a gyerekeknél.