Névadó szponzor a JKSE-nél

A Jászberényi Kosárlabda Sport Egyesület vezetése régóta azon dolgozik, hogy vállalkozásokat nyerjen meg a klub hatékonyabb működtetésére. Úgy tűnik fáradozásuk nem volt hiábavaló, hiszen 2015. február 24-től kezdődően „FAIRIUM JÁSZBERÉNYI KSE” név alatt küzdenek tovább kosarasaink a minél jobb helyezés elérése érdekében.
 
A névadó cég egyik tulajdonosát, Ballagó Zoltánt arra kértük, hogy ossza meg gondolatát olvasóinkkal, a kosárlabdával és a támogatás fontosságával kapcsolatban. 
Hogyan került kapcsolatba a kosárlabda sporttal?
Hőgye István barátom néhány éve egy üzleti megbeszélésen kezembe nyomott egy meghívót az akkori soron következő kosárlabda mérkőzésre. Megnéztem és úgy, gondoltam, hogy jó családi programnak kínálkozik. Most már elmondhatom, hogy jól döntöttem, hiszen azonnal megfertőzött a sport dinamikussága és a Bercsényi úti csarnok hangulata. Ezután minden hazai bajnoki mérkőzésre kilátogattunk és néhány vidéki helyszínre is elkísértük a csapatot. Azóta hobbi szinten én is kosárlabdázom.
Miért szereti ezt a sportot?
Dinamikus, akció dús, legösszetettebb mozgáskultúrát igénylő sportág. Minden percben több akció van, mely igen szórakoztató, és izgalmas tud lenni. Magával tudja ragadni a nézőtéren lévő szurkolókat, akik biztatásukkal győzelemre tudják vinni a csapatot.
Véleményem szerint jelenleg Jászberényben ez a leglátogatottabb sportesemény, és ami lényeges barátok, családok járnak ki a mérkőzésekre, azaz egy jó hétvégi esti program. A baráti társaságok a mérkőzés szünetében és a végén megbeszélik a heti eseményeket, gyermekeik meg a meccs után ellepik a pályát, ott játszhatnak, kosárlabdázhatnak, szinte azonnal „leutánozhatják” a felnőtt kosarasakat. Én is a gyermekeimmel járok mérkőzésekre, akik nagyon élvezik az ott zajló eseményeket. 
A családot említette, mondjon róluk néhány szót. 
Feleségem egy mezőgazdasági vállalkozás ügyvezetője, mely cég több éve eredményesen működik a térségben. Két kislányunk van, 5, illetve 7 évesek. Mindkettőjüket az egészséges életmódra neveljük, melyben a sport is jelentős szerepet játszik. Az iskolai és óvodai foglalkozásokon kívül úsznak, táncolnak és korcsolyáznak.
Mikor gondolta, hogy szerepet vállal a JKSE működésében?
Három évvel ezelőtt támogatói szerződést kötöttünk és az elmúlt két évben a TAO rendszer lehetőségeit kihasználva ebben a rendszerben is támogatom az egyesületet.
Miért tartja fontosnak a sport támogatását?
A sport szeretete mellett, fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást. A sport nem csak az egyetemes magyar kultúra része, hanem az egészséges életre való nevelésnek a legfontosabb partnere is, így hát mindenképpen működtetni kell. Ebben fontos szerepe van az önkormányzatnak, de szerepet kell vállalni a helyi vállalkozásoknak is, mert egyedül az önkormányzat nem tudja megoldani ezt a feladatot. Célom az, hogy a kosárlabdát közelebb hozzuk a helyi vállalkozásokhoz, magánszemélyekhez és közös összefogással folytatódhasson a négy éve tartó első osztályú szereplés. Ennek érdekében megtéve az első lépést az idei szezon hátralévő részére névadó szponzorként biztosítunk az egyesületnek működési támogatást.
Miért lehet hasznos az ön cégének a névadó szponzori szerep?
Folyamatosan azon dolgozunk, hogy cégünk – székhelye Budapest, jászberényi fiókteleppel – versenyképes legyen szolgáltatásaink színvonalában. Újdonságokra nyitott, dinamikusan fejlődő, felelősségteljes vállalatként arra törekszünk, hogy Ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva, társadalomtudatos üzletvezetéssel vezető szerepet töltsünk be a magyar autóipari termékválogatás és mérnöki szolgáltatás piacán. A megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtása mellett fontosnak tartom, hogy ilyen módon is további bizalmat ébresszünk meglévő ügyfeleinknél, illetve nem titkolt célom, hogy további ügyfeleket nyerjünk meg a reklámok által, ismertebbé váljon cégünk. 
Természetesen megkérdeztük a JKSE elnökét, Gulyás Csabát is, hogy ez a segítség mit jelent a klub számára?
„Nagyon örülök, hogy sikerült olyan vállalkozást találni, aki lát fantáziát a JKSE-ben és úgy gondolja, támogat minket. Én is úgy látom, hogy vállalkozások segítsége nélkül nem lehet Jászberényben első osztályú sport.  Az önkormányzatnak köszönjük az ez évi extra segítséget, de ilyen mértékű szubvenció nem várható el folyamatosan, tudjuk ez egyszeri támogatás volt. Első osztályú sport színt hoz a város életébe és jelentős beruházásokhoz is hozzá tudja juttatni a várost. Ezért is remélem, hogy folytatódni tud a JKSE szereplése az NBI A-ban, ami csak szponzor bevonásával tud lehetséges.”
Ide kapcsolódó friss hír, hogy a csapatnál edz a Körmendről igazolt Sonyák Béla is, aki remélhetőleg a hétvégén már pályára is lép. Mindezek után várják a szurkolókat a játékosok, a vezetők és természetesen a névadó szponzor is, szombaton – a szokásos időpontban – azaz 18 órai kezdettel a FAIRIUM JKSE – Atomerőmű SE kosárlabda mérkőzésre.