Mesésen széppé vált a rendelő

A múlt év őszén felújított Thököly úti gyermekorvosi rendelő a hétvégén ismét új arculatot öltött. Civil kezdeményezésre, egy lelkes csapatnak köszönhetően vidám falfestmények díszítik a falakat, mellyel még inkább gyermekbaráttá vált az intézmény.
 
Szombat délelőtt csapatnyi fiatal érkezett a rendelőbe festékes flakonokkal, rajzeszközökkel, elemózsiával, na meg egy nagy adagnyi jókedvvel felszerelkezve. Németh Virág kezdeményezésére szerveződött a társaság, amely miután felvette az önkormányzattal a kapcsolatot, az egyik közösségi oldalon hirdette meg a segítő toborzást a rendelő gyermekbaráttá tételére. 
Nem kellett sokat várni, gyorsan jelentkeztek támogató szándékkal szülőtársak, barátok a város különböző szegmenseiből, az önkormányzattól, a Hamzából, a könyvtárból, a kórházból. Virágnak már nem ez az első hasonló akciója, három éve az ő kezdeményezésére szépült meg falfestményekkel a kórház gyermekosztályának folyosója is. Oda a dzsungel ihlette minták, míg a Thököly útra inkább mesésebb figurák kerültek. Az egyszerű vonalvezetésű, nagy felületen megjelenő, vibrálóan színes rajzok, melyeket Virág tervezett, a kicsi gyerekek ízlésvilágát tükrözik. A latex alapú festék jól tűri majd az apró kezek simogatását is, mert előrelátóan lemosható anyagot hordtak fel a felületre.
A helyszínen megjelent Szatmári Antalné alpolgármester asszony is, aki tájékoztatásként elmondta, az önkormányzat városfejlesztési bizottsága húszezer forinttal támogatta a kezdeményezést. Mindemellett örömét fejezte ki a nagyszámú segítő részvételéért. Különösképpen képviselőtársa tehetségéért lelkesedett az alpolgármester asszony. Juhász Dánielt egy egészen új oldaláról ismerhettük meg, hiszen valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a képviselő ilyen szépen tud rózsaszínruhás királylányokat festeni.
A kezdeményezés azt példázza, hogy jó szervezéssel, a megfelelő kapcsolatok felkutatásával nagyszerű dolgokat lehet véghezvinni, mert városunkban sok a nyitott és önzetlen ember, aki a jó ügy érekében nem sajnálja idejét áldozni a közösségért.